Jarla-if-fk

En sajt om fotbollsklubbar och deras betydelse för sporten

Tips för unga som vill bli fotbollsproffs

maj 14th, 2017

Spelar du fotboll? Drömmer du om att bli fotbollsproffs? Du är inte ensam, drömmen om en proffskarriär som fotbollsspelare är den vanligaste drömmen i pojkrummen. Alla kan inte bli fotbollsproffs, men alla kan kämpa och träna så hårt man bara kan för att förhoppningsvis nå sin dröm. Här nedan får du några tips på vad som krävs av dig för att uppnå drömmen som fotbollsproffs. Det är inte lätt och det finns inga genvägar utan det krävs full hängivenhet och en massa hårt arbete. Men skulle drömmen inte gå i uppfyllelse så har du i alla fall fått en stark och frisk kropp.

Så här blir du fotbollsproffs

Den nyligen utgivna boken Sundbybergsmodellen, vår läroplan för hur man tränar barn- och ungdomar, tar upp 10 enkla grundtips för dig som vill bli fotbollsstjärna. Den innehåller tydliga och enkla grundtips för hur du ska lyckas med din dröm. Det allra mest grundläggande är att äta, sova och träna rätt. Att äta regelbundet och varierat, även efter träning, skapar förutsättningar för att bygga muskelmassa. Sömnen är viktig för återhämtningen. Träningen är kanske det allra viktigaste, fokusera på knä och bål, då bygger du en bra grundstyrka och får bäst förutsättning för att hålla dig skadefri. För är du skadad så förlorar du värdefull tid som du annars skulle kunna träna på.

Mental träning och spelförståelse

Det är inte bara fysisk träning som är viktigt. Minst lika viktigt är det att träna upp sin spelförståelse. Att kunna läsa spelet, förutse passningar och att alltid ligga ett steg före dina motståndare i tanken är jätte viktigt för att någon dag få skriva på sitt drömkontrakt. Fokusera också på mentalträning, tänk positiva tankar om ditt spel och din prestation, detta är väldigt viktigt vid motgång eller skada. Det sista tipset som tas upp i boken är vikten att välja rätt lag. Välj ett lag med en tränare som tror på dig och som ger dig den träning där du känner att du utvecklas.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*