Jarla-if-fk

En sajt om fotbollsklubbar och deras betydelse för sporten

Bra bollövningar

oktober 1st, 2016

Det finns många fördelar med att leva ett aktivt liv. Först och främst tränar du din kropp och ser till att hålla den stark och flexibel. Visste du att träning minskar risken för cancer och andra svåra sjukdomar? Genom att träna regelbundet kan du motverka en rad fysiska komplikationer och även ha en mycket högre energinivå än om du väljer att stanna i soffan. Utöver de fysiska fördelarna finns också en rad sociala förmåner: du skaffar dig lättare vänner och är oftast del av en grupp som delar ett liknande mål i livet.

Träna för att bli bättre

football_iu_1996För att nå en hög nivå inom exempelvis fotboll är det viktigt att du tränar både i grupp och ensam. Vad finns det då för bollövningar som du kan utföra med dina vänner eller när du är ensam? Ett bra tips är att inte göra det alltför komplicerat. De flesta professionella fotbollsspelare är inte särskilt extravaganta i sin stil och håller istället en hög nivå i fotbollens grunder. Det betyder att det är en god idé att öva på saker som passningar, skott och bollmottagning. Spara cykelsparkarna och överstegsfinterna till en annan dag. Är du ensam kan du leta upp en närliggande trappa som finns på en plats där du inte stör folk. Skjut bollen mot trappan och öva på att ta emot den. Funderar familjen på att införskaffa nya mattor bara för att du och dina fotbollskompisar sliter ut alla därhemma? Passa på att vara ute och undvik alla problem som uppstår när man spelar boll inomhus.

Fler övningar att använda

Det kan vara bra att ha massor av fotbollsövningar att välja mellan när man ska träna. Har du en vän att träna med kan ni bege er till närmsta plan och öva på allt ifrån hörnor till frisparkar. Om ni klarar av ett visst avstånd kan ni öka svårighetsgraden genom att öka mellanrummet. Öva inte bara på att kontrollera bollen med fötterna. Det är minst lika viktigt att kunna ta ned bollen med bröstet eller kunna nicka den vidare. Kom ihåg att övning ger färdighet och att ingen har någon fördel i livet, alla har varit nybörjare. Visste du att forskare säger att det tar ca 10 000 timmar innan man har blivit riktigt bra på någonting? Genom att lägga några timmar om dagen på dina fotbollsövningar kommer du snabbt att märka skillnad. Se bara till att göra lite varje dag och variera övningarna. Gör ni det tillsammans blir det dessutom extra roligt.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*